2011. július 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nemcsák Károly lesz a József Attila Színház igazgatója

Nemcsák Károly pályázatát találta a legjobbnak Tarlós István, így ő töltheti be 2011. augusztus 1-től a József Attila Színház igazgatói posztját. A pályázók között volt Horgas Péter is, akit nemrégiben a legesélyesebbnek jósoltak, hiszen a szakmai bizottság előzetes javaslata nyomán ő lett volna a legalkalmasabb a posztra - a bizottság Nemcsák Károlyt csak másodsorban javasolta.

A József Attila Színház igazgatói székébe idén már a harmadik ember ülhet bele, március 31-ével távozott a korábbi direktor, Méhes László, aki annak érdekében mondott le a posztról, hogy a színház megmaradhasson. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, mégis megszűnik Budapest egyik legrégebben álló teátruma, Tarlós István ezt követően Koltay Gábort nevezte ki ideiglenes igazgatónak, neki azonban nem volt alkalma kitölteni eredetileg július 31-ig szóló idejét a színház élén, ugyanis a főpolgármester azonnali hatállyal megvált tőle, mikor kiderült, az üzemeltető főváros tudta nélkül kötött szerződéseket a dolgozókkal. Koltay Gábor június 8-án távozott, azóta a gazdasági igazgató töltötte be jogkörét, azonban most eldőlt, hogy augusztus elsejével Nemcsák Károly ülhet a József Attila Színház direkori székébe.

Tarlós István indoklása szerint azért döntött Nemcsák mellett, mert a "jelenlegi anyagi feltételekkel a teátrum az ő elképzelései alapján működtethető". Hogy pontosan mi szerepelt Nemcsák Károly pályázatában, arról egyelőre nem lehet pontosabbat tudni, de a színész hamarosan a gyakorlatban bizonyíthatja alkalmasságát.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei