2011. július 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ma játsszák utoljára a Cabiria Éjszakáit

Július 23-án 20 órakor mutatják be utolsó alkalommal a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Frederico Fellini filmje nyomán készült Cabiria Éjszakái című darabot, amelyet Mészáros Márta és Pataki Éva alkalmaztak színpadra. Az ötvenes évek Rómájába kalauzoló darab egyszerre szól kitaszítottságról és szeretetről, kudarcokról és kiszolgáltatottságról.

Fellini filmjeinek hangulatát idézi Mészáros Márta rendezése a Városmajori Szabadtéri Színpadon, amelyet ma mutatnak be utolsó alkalommal, így aki még nem látta a darabot, annak mindenképp érdemes ellátogatni rá. Az előadás az ötvenes évek Rómájában játszódik, egy prostituált történetét meséli el, aki minden csalódásból és kudarcból képes felállni és tovább élni az életét. A főszerepben Kecskés Karinát láthatja a közönség, de ebben a darabban lépett először színpadra Árpa Attila, aki Cabiria vőlegényét alakítja.

A szereplők között találjuk egyebek mellett Balázs Andreát, Hámori Ildikót, Kapócs Zsókát, Bicskey Lukácsot és Czinkóczi Zsuzsát. A darabot 2010. szeptemberében mutatták be a Karinthy Színházban, az utolsó előadás pedig ma este lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
színházbajáró 2011-07-24 06:36:03
Karina egy csoda.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei