2011. október 4.Kristóf Luca
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Káin és Ábel - A Gárdonyi Géza Színház idei első bemutatója

Idei első bemutatójára készül az egri Gárdonyi Géza Színház. Sütő András: Káin és Ábel című drámáját Blaskó Balázs rendezésében láthatja majd a közönség október 7-től. A darab ősbemutatóját 1976-ban tartották Kolozsvárott, így nem csoda, hogy a szövegkönyv aktualizálásra szorult.

Blaskó Balázs úgy tekint a Káin és Ábelre, mint igazgatói pályafutásának alapkövére - a rendező idén február óta áll az intézmény élén, Csizmadia Tibort váltotta. Mint mondja: "Emblematikus előadásnak szánom, azért is választottam az idei évad nyitóbemutatójának, mert modell értékű a szerkezete, az öt szereplő modellezi akár a magyar történelmet, akár egy családot, akár Magyarország közelmúltbeli történelmének bizonyos emblematikus pillanatait is rögzíti." A darab mondanivalója a rendező szerint igen aktuláis, nem csoda tehát, hogy választása éppen erre az előadásra esett: "Ezzel szeretném letenni a remélhetőleg 5 éves igazgatói peridus alapkövét, amire a következő évadokat építeni lehet."

A szövegkönyv Éry-Kovács András munkájának köszönhetően nyerte el mai formáját, a díszletet Székely László, a jelmezeket Molnár Gabriella tervezte. Az előadás címszerepeiben Portik Györffy Andrást és Káli Gergőt láthatja a közönség, de felbukkan a darabban Saárossy Kinga, Marjai Virág és Venczel Valentin is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei