2011. október 5.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Michael West: Szabadesés című darabja Göttinger Pál rendezésében

Michael West Szabadesés című darabjának bemutatójával indítja az évadot a Bárka Színház: az előadást Göttinger Pál rendezi, a bemutatóra október 15-én kerül sor a Cseh Tamás teremben. A darab szereplői között találjuk Kálid Artúrt, Kardos Róbertet, Varga Anikót, Szoták Andreát és Ilyés Róbertet.

Egy ír származású kortárs író, Michael West művének színpadi változatával kezdi meg az idei évad bemutatóinak sorát a Bárka Színház. A Szabadesés című előadás főszereplője, Gerry kómában van. A teljesen váratlanul jött szélütés következtében egy olyan álomvilágba kerül, amelyben saját múltjának pillanatait éli meg újra. Aztán harcolni kezd, küzdeni, mert annyi dolga van még az életben. Mint a rendező, Göttinger Pál megfogalmazta: "Elvben fennkölt, hatásos, drámai dolog: azt kiáltani, pláne némán, kómában: még nem mehetek el, még dolgom van, még nem mondtam meg a fiamnak, hogy... de amikor történik, nem ünnepélyes, nem drámai. Csöndes és megállíthatatlan. A Szabadesés a visszacsinálhatatlan dolgokról szól, miközben az életünk döntései és az emberi kapcsolataink egyre nagyobb része virtuális, választható, visszavonható, átgondolható."

Göttinger Pál saját bevallása szerint a Szabadesés tökéletesen illeszkedik két legutóbbi darabja, a Tengeren és a Harminchárom változat Haydn-koponyára sorába, hiszen tematikailag nagyon hasonló dologról szólnak: az elszámoltatásról. Amit mindenki szeretne kissé későbbre halasztani.

Az előadás bemutatójára október 15-én kerül sor, további előadások október 16-án, 21-én, és 30-án 19 órától lesznek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei