2011. október 10.Váraljai Vanda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Dörner György lett az Új Színház igazgatója - Tiltakoznak az igazgatók

Néhány nappal ezelőtt jelentették be: az Új Színház igazgatói székében Dörner György váltja Márta Istvánt, aki tizenhárom esztendeje irányította a teátrumot. A döntés kapcsán kilenc fővárosi színház igazgatója nyílt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez.

"Megismerve a győztes pályázatot, az a véleményünk, hogy az szakmai program helyett szélsőségesen radikális manifesztum, amelynek felháborító tartalma 2011-ben Európában elfogadhatatlan" - áll egyebek mellett a nyílt levélben, amelyet kilenc budapesti színház igazgatója látott el kézjegyével. Az aláírók: Bálint András (Radnóti Színház), Eszenyi Enikő (Vígszínház), Mácsai Pál (Örkény Színház), Máté Gábor (Katona József Színház), Meczner János (Budapesti Bábszínház), Puskás Tamás (Centrál Színház), Szabó György (Trafó - Kortárs Művészetek Háza), Szirtes Tamás (Madách Színház) és Zimányi Zsófia (Thália Színház).

Az igazgatók kifejezték abbéli aggodalmukat, hogy szakmailag nem megalapozott döntés született, és közös ügynek érzik, hogy erre felhívják a figyelmet. A nyílt levélre, melyet személyesen Tarlós István főpolgármesternek címeztek az igazgatók, a Főpolgármesteri Hivatal egyelőre nem kívánt reagálni - közölte az MTI.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei