2011. október 11.Kristóf Luca
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Túl a Maszat-hegyen - Varró Dániel darabja Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színházban immáron hagyomány, hogy az évadot egy gyermekeknek szóló darabbal nyitják meg, nem volt ez másképpen idén sem, mikoris Presser Gábor - Varró Dániel - Teslár Ákos hármasa által jegyzett, Túl a Maszat-hegyen című művet mutatták be október 7-én.

A Túl a Maszat-hegyen műfaját tekintve zenés-verses minekmondják két részben, és ha ez nem lenne elég egyértelmű, nincs mit tenni, meg kell nézni az előadást. Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című verses meseregénye hihetetlen mennyiségű elismerést kapott, 2004-ben az Év Könyve lett. A fordulatos kalandokkal teli történet főhőse Muhi Andris, akinek Paca cártól és Szeplőtlen Szilviától kell megvédenie Maszat-hegyet - és hogy sikerül-e neki, az kiderül a történet végén.

A darab zenéjét Presser Gábor szerezte, Miskolcon Seres Ildikó rendezte. Muhi Andris szerepében O. Szabó Soma látható, a további főbb szerepekben Pap Lívia, Baj László, Szatmári György, Péva Ibolya, Szegedi Dezső és Kerekes Valéria. Az előadást októberben még öt alkalommal láthatja a közönség, október 11-én, 12-én, 13-án, 15-én, és 19-én délután.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei