2011. november 3.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az utolsó tíz év, Bajor Gizi - A Katona József Kamrában

Szerdától szerepel a budapesti Katona József Színház Kamrájának műsorán Darvasi László Az utolsó tíz év, Bajor Gizi című drámája, amely a színészdíva életének utolsó tíz évét idézi meg - adta hírül az MTI. Bajor Gizi alakját Fullajtár Andrea idézi meg a darabban.

Az utolsó tíz év, Bajor Gizi címmel felolvasószínházi előadást mutat be szerdán a Katona József Színház társulata. A dráma a nagy díva életének utolsó évtizedéről szól. A felolvasószínházi előadás november 3-án és december 6-án is megtekinthető lesz a Kamrában.

"Királynő volt, állandó udvartartással, sok szerelmes férfivel, három férjjel, ezer és ezer rajongóval" - írják a darab ajánlójában, emlékeztetve, hogy Bajor Giziért Horthy éppúgy rajongott, amiként Gobbi Hilda, Major Tamás, Herczeg Ferenc vagy Zilahy Lajos.

Az előadás nemcsak egy színész óriásról, hanem egy olyan emberi nagyságról szól, aki legjobb barátnőjét kihozta a nyilasházból, majd Rákosi börtönéből, harmadik férjét pedig származása miatt bújtatta a vészterhes időkben.

Bajor Gizi alakját Fullajtár Andrea idézi meg a darabban, az előadásban szerepel még Lengyel Ferenc, Pálmai Anna, Kocsis Gergely, Tasnádi Bence, Pálos Hanna, Mészáros Béla, Takátsy Péter, Bodnár Erika, Ötvös András, Olsavszky Éva, Rajkai Zoltán, Dankó István és Pelsőczy Réka. Az előadás dramaturgja Török Tamara.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei