2012. január 1.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ókovács Szilveszter is énekelt az Operaház évzáró ünnepségén

Rendhagyó módon köszöntötte az új évet a Magyar Állami Operaház. Az esti Strauss-nagyoperett, A denevér előadása évek óta hagyományosan a közönség, és a szereplők közös pezsgős koccintásával ér véget, ám ezúttal további meglepetésekkel várták a jelenlévőket.

Az egyik sztárvendég, a Frosch fegyőrt megformáló Koltai Róbert, röviddel éjfél után az épület elé, az Andrássy útra invitálta a publikumot. Ezután a dalszínház teraszáról az est szólistái és férfikórusa, Ókovács Szilveszterrel kiegészülve, a Bánk bán bordalát adták elő a az új esztendő és az összegyűltek tiszteletére.

Az ünneplés a kormánybiztos rövid üdvözlő szavaival, majd tűzijátékkal folytatódott. A rögtönzött mulatságoz az Andrássy úton sétáló szilveszterezők közül is sokan csatlakoztak, amihez azon körülmény is meghozta a kedvüket, hogy az Operaház előtt egy hónapja felállított adventi faházikókban ezen az éjjelen is forralt bort és meleg teát árusítottak az átfázott vendégeknek.

A 31-ei előadás, A denevér valóságos sztárparádét vonultatott fel. Koltai Róbert mellett a második felvonásban két igazi díva lépett színpadra: Schubert Éva Ady-verssel, Tokody Ilona operettdallamokkal ajándékozta meg a publikumot. Az Operaház legfrissebb örökös tagja, Berkes János nápolyi dalokat énekelt a báljelenetben.

Az intézmény történetében még nem volt példa szabadtéri események megszervezésére. Az idei télen elsőként a jótékonysági mézeskalács-, tea- és forraltbor-árusítással vonult utcára a dalszínház művészgárdája, majd az szilveszteri kinti énekléssel és tűzijátékkal folytatódott az újdonságok sora.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei