2012. január 17.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bozsik Yvette váltja Szabó Györgyöt a Trafó élén

Tarlós István döntése értelmében, július 1-jétől öt évig Bozsik Yvette balett-táncos, koreográfus vezeti a Trafót. Az igazgatónak - a pályázati kiírás szerint - figyelnie kell majd a kortárs magyar és nemzetközi csoportosulások reprezentatív megjelenítésére, a független műhelyekkel való együttműködésre, továbbá fiatal és innovatív művészek bemutatására.

Bozsik Yvette ügyvezetői kinevezését hétfőn hozta nyilvánosságra a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. Az intézmény leendő irányítója úgy nyilatkozott, a Trafó Kortárs Művészetek Háza profiljában nem várható jelentős változás, csupán a magyar alkotóknak szeretnének majd nagyobb teret adni.

A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus a hír kapcsán hangsúlyozta, hogy a Trafó programszerkezete nagyrészt változatlan marad, a nemzetközi fellépőket azonban bátorítani fogják a magyar együttesekkel való koprodukciók létrehozására. Emellett nyitni kívánnak a gyermekszínház, azon belül is az olyan innovatív, kísérleti törekvések felé, mint a vak és látássérült kicsiknek szóló előadások, vagy a csecsemőszínház.

Bozsik Yvette pályázatában művészeti igazgatóként Horváth Csaba koreográfust, a Forte Társulat művészeti vezetőjét jelölte meg, stábjának további tagjairól azonban egyelőre nem nyilatkozott. Annyit azért elárult, hogy számítanak a jelenlegi csapatra is, nem szeretnének nagy váltást. Ez annyira igaz, hogy ő maga az intézmény eddigi vezetőjét, Szabó Györgyöt is szívesen alkalmazná, nemzetközi tanácsadóként. (Az érintett a felkérésre később kíván válaszolni.)

Mint Bozsik Yvette elmondta, saját együttese és a Forte Társulat jelen lesznek a Trafóban, ami azt jelenti, hogy "használják majd a rendelkezésre álló próbatermet, de semmiképpen nem élveznek előnyt az előadások tekintetében, nem fogják uralni a műsort".

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei