2012. február 27.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Március 2-án mutatja be A nyomorultakat a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolcon debütál a Victor Hugo regényéből készült zenés darab, A nyomorultak. Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas műve minden idők legtöbbet játszott musicalje. A premier március 2-án lesz a borsodi megyeszékhelyen, Jean Valjean szerepében Sasváry Sándor és Homonnay Zsolt látható, Javert felügyelőt Szabó P. Szilveszter alakítja majd.

Magyarországon először 1987-ben mutatták be A nyomorultakat, amelynek sikere a miskolci előadás rendezője szerint - a jól sikerült zene mellett - a világ legolvasottabb könyvei közé tartozó alapműnek köszönhető. Halasi Imre egy interjúban elmondta, hogy a nagyszabású előadás bemutatásához többéves egyeztetés kellett, minden mozzanathoz nemzetközi jóváhagyásra volt szükség.

A Jászai Mari-díjas, érdemes művész számára beteljesült álom, hogy színpadra állíthatja a páratlan népszerűségű musicalt, az örömöt azonban beárnyékolja, hogy ezzel a munkával búcsúzni kénytelen a Miskolci Nemzeti Színháztól, hiszen helyét az igazgatói székben június 1-jétől Kiss Csaba veszi át.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei