2012. május 12.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szikora János lett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója

Egy éve tartó bizonytalanság ért véget Székesfehérváron, amikor a közgyűlés május 11-én megválasztotta Szikora Jánost a Vörösmarty Színház élére. Mint az MTI tudósításából kiderül, a döntést követő sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester kimagasló színvonalúnak nevezte a rendező pályázatát, amely élvezi a szakma támogatását is.

Mint arról korábban hírt adtunk, tízen versenyeztek a székesfehérvári Vörösmarty Színház direktori székéért, amelyben 2011 májusa óta ideiglenesen Quintus Konrád foglalt helyet. A frissen elbírált pályázat az elmúlt egy évben már a harmadik volt, amelyet az intézmény vezetésére kiírtak, így Szikora János győzelmével hosszú huzavona fejeződött be.

A Jászai Mari-díjas rendező feladatai közül a társulatépítést és a színházlátogató közönség visszahódítását, a teátrum és az oktatás kapcsolatának szorosabbra fűzését, valamint a város és az ország történelmi múltjának, értékeinek bemutatását emelte ki. A következő évad terveit még Quintus Konrád és csapata készítette el, és - ahogy az augusztus 1-jén hivatalba lépő Szikora János a hírügynökség kérdésére elárulta - abban alapvető változások nem várhatóak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei