2012. augusztus 10.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ősszel nyithat az Átrium Film-Színház

A tervek szerint már ősszel megnyit az Átrium Film-Színház az egykori Átrium mozi épületében, amelyet új tulajdonosai augusztus 10-én vettek birtokba - tudta meg az MTI. Az ingatlant a Merlin Színházhoz köthető Angol Nyelvű Színház Kft. vásárolta meg.

A hírügynökség értesülése szerint az Átrium Film-Színház befogadó helyként fog működni, saját előadásai mellett más társulatok produkcióit is bemutatja majd. A háromszáz férőhelyes teremben 11-szer 14 méteres színpadot alakítanak ki, ahol filmvetítéseket, kortárs tánc és cirkuszprodukciókat, koncerteket és gyerekprogramokat is tartanak. Az előcsarnokban kávézó létesül.

A II. kerületi épület közelében található a Millenáris, a Marczibányi Téri Művelődési Ház és a Jurányi Alkotóház, amelyekkel egy nyitott klaszterben fog együttműködni az új Átrium. Mint Magács László, az Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány vezetője az MTI-nek elmondta, a megfelelő pénzügyi feltételek biztosítása komoly kihívás, amelynek a - közszolgáltatási szerződéssel kapott - közpénzek és a jegybevétel mellett egyéb támogatók segítségével lehet megfelelni. Az alapvető felújítási munkálatok elvégzése után a tulajdonosok európai uniós forrásokat keresnek a további beruházásokhoz.

Az Átriumban nemzetközi előadások is megvalósulnak majd, az ifjúság megnyerése érdekében pedig beavató színházat rendeznek, valamint több előadás iskolaszínházi változatát is elkészítik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei