2012. augusztus 16.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Októberben kezdődhet a budapesti Erkel Színház felújítása

Összesen 1,8 milliárd forintos állami támogatásból újítják fel az Erkel Színházat. A Népszabadság információi szerint a munkálatok leghamarabb októberben kezdődhetnek, és az a cél, hogy ne csak esténként legyen használható az épület, hanem napközben is bérbe adhatóvá tegyék, például konferenciákra.

A szűkös anyagi lehetőségek miatt több tervezett beruházásról lemondtak, nem lesz forgószínpad, süllyeszthető-emelhető zenekari árok, a hátsószínpad-technika gépesítése és a lámpapark beszerzése azonban nem maradhat el. Szükséges emellett a fűtésrendszer korszerűsítése is. Hamarosan kiírhatják a nyílt közbeszerzési pályázatot, és ha minden jól megy, októberben kezdetét veheti a rekonstrukció.

Az Erkel Színház rendbe tételére kormányhatározattal biztosított, 1,8 milliárd forintos összeg kiegészítése céljából 2011 decemberében hirdették meg az ErKell nekünk! című jótékonysági célú összefogást. Az akció február 18-án indult, az Erkel estéllyel, később pedig az opera és a balett világához kapcsolódó értékes relikviákat bocsájtottak árverésre. A licit június 25-én zárult, az eredménnyel kapcsolatban Mozsár István, a Magyar Állami Operaház ügyvezető igazgatója a Népszabadságnak elmondta: a tárgyak kétharmadát eladták, a többit pedig az intézmény kiürítésekor egy raktárban helyezték el.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei