2012. szeptember 1.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Átadták a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjait

Augusztus 31-én, az Egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának előadásával ért véget a Szarvasi Vízi Színház 2012-es nyári évada, az utána következő éjszakai díjátadóval pedig a hagyományteremtő céllal megrendezett Magyar Teátrum Nyári Fesztivál is befejeződött.

A táncosok produkcióját követően érkezett Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, és a vízi színház szakmai irányítója, valamint Józsa Mihály, az utóbbit üzemeltető Magyar Teátrum ügyvezetője, hogy levezényelje a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak nyári fesztiválját záró díjátadót.

Az elismerésekről döntő hétfős társadalmi zsűri tagjai voltak: Babák Mihály, Szarvas polgármestere; dr. Melis János, Szarvas jegyzője, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző; Mihaleczné Kovács Mária, a Szarvasért Alapítvány elnöke; Dankó Ervinné dr., nyugalmazott főiskolai docens; Kutas Ferenc, a Szarvasi krónika szerkesztője; dr. Váradi Lászlóné, Körösmenti Turisztikai és Kulturális Egyesület képviselője.

Az ítészek nevében Babák Mihály polgármester értékelte a fesztivált, egyben a vízi színház egész nyári évadát, melynek során tizenöt nagyszínházi (prózai, zenés és táncszínházi) előadást, három koncertet, tizenhárom felolvasó-színházi előadást és több mint harminc vers- illetve dalestet mutattak be.


A Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjazottjai:A legjobb férfi mellékszereplő: Szakály Aurél, a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház tagja, a Zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház A Padlás című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb női mellékszereplő: Kolti Helga, a Szentendrei Teátrum és Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza A mizantróp című előadásában játszott szerepéért.

A leglátványosabb előadás: A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Fiatalság bolondság című produkciója.

A legjobb ifjú férfi tehetség: Gulyás Attila a Békéscsabai Jókai Színház Kabaré című előadásából.

Legjobb ifjú női tehetség: Kőhalmi Viktória és Homolya Patrícia az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatából, megosztva.

A legjobb koreográfia: a Les préludes és A fából faragott királyfi című előadások.

A legjobb férfi főszereplő: Makranczi Zalán, a Szentendrei Teátrum és Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza A mizantróp című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb női főszereplő: Szűcs Nelli, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Dekameron és a debreceni Csokonai Színház Fodrásznő című előadásában játszott szerepeiért.

A legjobb rendezés: Viktor Rizsakov a debreceni Csokonai Színház Fodrásznő című előadásáért.

A legjobb előadás: a Békéscsabai Jókai Színház Kabaré című előadása.

A Szarvasért Alapítvány különdíja, és Szarvas Város polgármesterének különdíja: Lapis Erika, a Fiatalság bolondság és a Monte Cristo grófja című előadások szereplője.Fotó: A-team/Ignácz Bence

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei