2012. szeptember 10.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Blackbird - Kováts Adél rendezése Mucsi Zoltán főszereplésével

Ismét különleges darabot állít színpadra az Orlai Produkciós Iroda: nemrégiben a Kramer kontra Kramer aratott zajos sikert, most pedig David Harrower Blackbird című drámája kerül bemutatásra - Kováts Adél rendezésében, a főszerepben pedig Pető Kata és Mucsi Zoltán látható majd.

A Szkéné Színház ad otthont a bemutatónak, amelyre 2012. október 4-én kerül majd sor. A hihetetlen erejű Blackbird című darab egy férfi és egy nő történetét meséli el, akik tizenöt esztendő elteltével találkoznak újra, és egy hosszú beszélgetésben elevenítik fel a múltat - amely nem mentes az ellentmondásoktól és bűnöktől. A főszerepekben Mucsi Zoltánt és Pető Katát láthatja majd a közönség, és ahogy Mucsi fogalmaz a darab kapcsán, annak alapján mindenképpen különleges élményre kell számítanunk: "Eddig egyetlen szerepemnél sem fordult elő, hogy azt éreztem volna a próbafolyamat közepén, hogy nem akarom eljátszani, mert annyira szörnyűséges ez a figura. Két napig arra is nehezen vettem rá magam, hogy a kezembe vegyem a szövegkönyvet." De persze végül mégis megtette, így a közönség egy igazán különleges darabot láthat a Szkéné színpadán októberben.

A Blackbird rendezője nem más, mint Kováts Adél, aki először vállal direktori feladatokat. Mint mondja, először el sem akarta vállalni, de amikor megismerkedett a darabbal, nem tudott ellenállni neki: "Kortárs darabban nagyon ritka, ami ennyire tökéletes. A szöveg szerkezete olyan, mint egy szabadvers: szikár, de iszonyúan erős. A téma pedig nagyon mélyen megrázott. Tabutéma, amihez mégis klasszikus módon, költőien nyúlt az író." Így tehát ő állította színpadra David Harrower sikerdarabját, amely az Orlai Produkciós Iroda, a Szkéné Színház és a FÜGE Egyesület együttműködésében jött létre.

***


David Harrower: Blackbird
Helyszín: Szkéné Színház
Bemutató időpontja: 2012. október 4. 20 óra
Rendező: Kováts Adél
Főszerepekben: Pető Kata és Mucsi Zoltán
Bővebb infó: www.orlaiprodukcio.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei