2012. szeptember 18.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban is bemutatkozik az Abigél-darab

Október 12-én, az Uránia színháztermében is bemutatják az Abigél színpadi változatát, Bánfalvy Ágnes, Németh Kristóf, Trokán Péter, Kiss Ramóna, Száraz Dénes és Fábián Anita főszereplésével, Szikora János rendezésében. A nyári szabadtéri előadásokon nagy sikerrel játszott darab vidéken is rendszeresen látható lesz.

Idén nyáron számos szabadtéri színpadon - Városmajor, Gyula, Balatonföldvár-Kultkikötő, Nyíregyháza - előadták a Szabó Magda Abigél című regényéből készült darabot, amelyet Szikora János rendezett. Bánfalvy Ágnes, aki egykor Torma Piroskát alakította Zsurzs Éva tévéfilmjében, az új verzióban Horn Micit formálja meg, és producerként is segítette annak létrejöttét. Mellette olyan további ismert színészek tűnnek fel az előadás szereplői között, mint Trokán Péter, Gubás Gabi, Németh Kristóf , Száraz Dénes vagy Kiss Ramóna.

"A legnagyobb boldogság látni, hogy a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak megható történetét a fiataloktól a nyugdíjasokig mindenki ismeri, és szívesen nézi újra az új szereposztással. Éppen emiatt a darabban törekedtünk a legnagyobb történeti hűségre. Kevesen tudják, hogy a gyönyörűen felújított épület mélyén egy jól felszerelt színházterem rejlik. Az Abigéllel nem titkolt célunk, hogy újraélesszük az Uránia színházi hagyományait, emellett reméljük, hogy a darabbal a szűnni nem akaró nézői érdeklődést is ki tudjuk szolgálni"- nyilatkozta a produkcióról Bánfalvy Ágnes.

Az Abigélt először október 12-én, este 7 órakor láthatja a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínház színháztermében.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei