2012. szeptember 25.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az Athéni Timon lesz a KoMa Népszínház új bemutatója

A társulat sorsának rendeződése után kezdetét vette a Koma Népszínház új évadja. A független intézmény májusban még nem sok esélyt látott a folytatásra, már a búcsúbulit is megtartották. A XV. kerület segítségével azonban a helyükön maradhattak, ahol jelenleg az Athéni Timon bemutatójára készülnek.

A KoMa Népszínház Ady Endre utcában kialakított bázisa idén májusban veszélybe került, mivel a XV. kerületi képviselő-testület nem hozta meg időben az épület sorsáról szóló döntést. Egy hónappal később azonban a társulat vezetése örömmel adta hírül, hogy sikerült megegyezni az önkormányzattal, aminek köszönhetően 2014-ig biztosan a helyükön maradhatnak. Zrinyi Gál Vince igazgató akkor reményét fejezte ki, hogy sikerül annyi pénzt összeszedniük pályázatokon, illetve egyéb módon, hogy fenn tudják tartani magukat, és új darabokat mutathassanak be.

Jelenleg úgy tűnik, a nehézségek ellenére minden rendben a csapat körül, jelenleg október 5-én esedékes premierjükre, az Athéni Timonra készülnek, vendégszínészek és meghívott alkotók közreműködésével. A ritkán játszott Shakespeare-mű egyik vezérfonala a demokrácia, a KoMa nem titkolt célja pedig az, hogy rajta keresztül hazánk politikai, társadalmi, jogi rendszerét is vizsgálja, azzal kapcsolatban kérdéseket vessen fel. Ebbe - a társulat szellemiségének megfelelően - szeretnék még intenzívebben bevonni a helyi gimnazistákat is. Az Ady Endre utcai épület felújítása miatt az előadás a frissen nyíló Jurányi Inkubátorházban debütál.

***


William Shakespeare: Athéni Timon

Fordította: Szabó Lőrinc
Átdolgozta: Fekete Ádám

Szereplők:

Zrinyi Gál Vince
Horváth Illés
Herczeg Tamás
Vicei Zsolt
Jaskó Bálint
Mohai Tamás
Mervel Miklós

Dramaturg: Fekete Ádám
Rendezőasszisztens: Anka Kristóf
Zene: G. Szabó Hunor
Produkciós vezető:: Kulcsár Viktória
Rendező: Zrinyi Gál Vince
Technika: Mervel Miklós

Bemutató:
2012. október. 5. 20h

Helyszín: Jurányi Inkubátorház (1027 Bp., Jurányi u. 1-3.)
Bővebb infó: www.komabazis.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei