2012. október 29.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kiírták a pályázatot a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

Október 29-én hirdette meg pályázatát a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjának betöltésére az emberi erőforrások minisztere - áll a tárca MTI-hez eljuttatott közleményében. A jövendő vezetőnek, aki öt évig irányíthatja majd az intézmény működését, határozott elképzelésekkel kell rendelkeznie annak arculatáról és hatékony költségvetéséről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma harminc napon belül várja a jelentkezéseket a fontos pozícióra. A főigazgatónak részletes szakmai tervet kell készítenie, ki kell dolgoznia az opera és a - közeljövőben felújítandó - Erkel Színház szervezeti felépítését, jövőbeli arculatát, a 2013. szeptember 1-től 2018. december 31-ig terjedő időszakra pedig évenkénti költségvetési javaslattal kell előállnia.

A kiírásban megjelölt követelmények között szerepel többek között a tehetségkutatás és -gondozás, valamint az utánpótlás biztosítása, a világhírű énekesek és balettművészek vendégszerepeltetése, az intézmény hatékony külföldi képviselete, a sokszínűség megőrzése és a közönségkapcsolatok fejlesztése.

A Magyar Állami Operaház élén szeptember 1-je óta Ókovács Szilveszter megbízott főigazgató áll, aki ezt megelőzően egy évig irányította kormánybiztosként a dalszínházat és az Erkel Színház rekonstrukciós munkáinak előkészületeit.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei