2012. november 29.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ternyák Zoltán színművészre emlékezik az Éjszakai Színház

Ternyák Zoltánra emlékezik jubileumi műsorával az idén húszéves Éjszakai Színház. A program részeként a fiatalon elhunyt színművésznek a teátrumban játszott szerepeiből összeállított kiállítást, és zenés gálaestet is tartanak.

Az alternatív Éjszakai Színház 1992-ben alakult, életre hívói között voltak Ternyák Zoltán szakmabeli barátai. A fiatal tehetség nehezen viselte a "hagyományos" struktúra kötöttségeit, így otthonra találhatott az új, tizenhárom színész összefogásával létrejött társulatban, amely Bereményi Géza Légköbméter című darabját mutatta be először.

Ternyák Zoltán számos főszerepet alakított az intézményben, fellépett az Emigránsok (Mrozek), Szórakozzon Mr. Sloane! (Joe Orton), Mint vendég (Botho Strauss) és a Temetés (Nádas Péter) című előadásokban. A 2003-ban, életének negyvenedik évében elhunyt művészre most kiállítással és gálaesttel emlékeznek. A december 8. és 15. között látható, Kutas Diana rendezte ingyenes tárlat fotók, dokumentumok, kritikák, hang- és képfelvételek segítségével idézi fel Ternyák alakját.

A december 9-én sorra kerülő, zártkörű, zenés gálaest első részében közreműködnek az Éjszakai Színház előadásaiban az elmúlt húsz évben szereplő művészek, többek között Botos Éva, Csákányi Eszter, Hámori Ildikó, Igó Éva, Györgyi Anna, Kecskés Karina, Szávai Viktória, Tallián Mariann, Mécs Károly, Hirtling István, Széles Tamás, Schnell Ádám, Szirtes Balázs, Papp Zoltán és Trokán Péter. Az ünnepségen Darvas Ferenc zongorázik. A második részben levetítik a Légköbméter tévéfilmváltozatát, Ternyák Zoltán főszereplésével.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei