2013. január 8.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Cserhalmi György kapja 2013-ban a Páger Antal-színészdíjat

Cserhalmi György veheti át idén a Páger Antal-színészdíjat. Az elismerést 2001-ben alapította a makói képviselő-testület, a város nagy szülötte emlékére. Az évente egyszer odaítélt kitüntetés a néhai művész pecsétgyűrűjének pontos mása.

Idén tizenegyedik alkalommal adják át a Páger Antal-színészdíjat ( más néven Páger-díj vagy Páger-gyűrű), a makói Hagymaházban. A legendás színművész pecsétgyűrűjének mását a leszármazottak hozzájárulásával készítteti el minden évben a helyi önkormányzat. A kitüntetést eddig Halász Judit, Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Rudolf Péter és Kútvölgyi Erzsébet vihette haza.

A szakmai kuratórium - Hegedűs D. Géza, Tordy Géza és Szalma Tamás színművészek, Réz András filmesztéta, valamint Gyarmati Antal, az egyetlen fiú Páger-unoka - választása 2013-ban Cserhalmi Györgyre esett, aki még együtt játszott Páger Antallal az utolsó Sarkadi-filmben, az Elveszett paradicsomban. A művész január 27-én veheti át a díjat Buzás Péter polgármestertől.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei