2013. január 15.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Magyar Állami Operaházhoz szerződik Karina Sarkissova bécsi balerina

A budapesti Operaházban folytatja karrierjét a bécsi balett-táncos, Karina Sarkissova. A művésznő a Kurier című osztrák napilapnak beszélt döntéséről, amelyet a magyar társulat is megerősített az MTI-nek. Sarkissovát a kihívás, és a több fellépési lehetőség vonzotta hazánkba.

Dominique Meyer, a Bécsi Állami Opera igazgatója kérésére idő előtt felbontotta Karina Sarkissova augusztusban lejáró szerződését, hogy a balerina megkezdhesse munkáját a magyar társulatban. Az orosz születésű Sarkissova - aki koreográfusként és modellként is ismert - tizenhárom év után szánta el magát a váltásra. Az utóbbi hónapokban rendszeresen szerepelt az osztrák televízióban, többek között egy tehetségkutató show zsűrijében. Ezen munkáit - amennyiben nem ütköznek operaházi fellépéseivel - a megállapodás szerint továbbra is folytathatja.

Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett megbízott igazgatója az MTI-nek elmondta: címzetes magántáncosnői feladatkörre szerződtették Sarkissovát, tehát szóló és tánckari feladatokat egyaránt el kell majd látnia.


Fotó: Wikipedia/Manfred Werner

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei