2013. január 21.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Zárt körben már nyáron debütál Andrew Lloyd Webber legújabb musicalje

Új musicalen dolgozik a műfaj egyik legismertebb alkotója, Andrew Lloyd Webber. A zeneszerző egy hatvanas években kirobbant botrányt, a Profumo-ügyet helyezi műve középpontjába, amelyből 1989-ben film is készült. A munkálatokban részt vesz Don Black szöveg- és Christopher Hampton drámaíró is. Az első előadást júniusban tartják, zárt körben.

John Profumo a brit konzervatív kormány hadügyekért felelős államtitkáraként tevékenykedett 1960 és 1963 között. A politikus 1961-ben néhány hetes viszonyt folytatott egy Christine Keeler nevű táncosnővel és callgirllel, aki ráadásul egy állítólagos orosz kém szeretője is volt. Bár a kapcsolatról már korábban is pletykáltak, a parlamentben csak 1963 márciusában vonták kérdőre Profumót, az ügy nemzetbiztonsági kockázataira hivatkozva. Az államtitkár ekkor tagadta, hogy puszta ismeretségnél több lett volna köztük Keelerrel, nem sokkal később azonban bevallotta, hogy hazudott, és lemondott tisztségéről. A fejlemények szerepet játszottak a kormány bukásában is.

A sztori a filmkészítőket is megihlette, 1989-ben Botrány címmel vitték vászonra. A musical-változat tervéről először egy évvel ezelőtt röppentek fel a hírek, most pedig már azt is tudni lehet, hogy Andrew Lloyd Webber a Sunset Boulevardnál már bevált csapattal, azaz Don Blackkel és Christopher Hamptonnal dolgozik a darabon. A projekthez nemrég csatlakozott Robert Fox producer és Richard Eyre rendező is.

Az új feldolgozás Stephen Ward csontkovács szemszögéből mutatja be a történetet, ő volt ugyanis, aki bemutatta egymásnak a szeretőket. A férfit a botrány kirobbanása után kerítés vádjával állították bíróság elé, és bár a vádakat ejtették, nem sokkal a tárgyalás után öngyilkos lett. A New York Post információi szerint amennyiben az - egyelőre The Stephen Ward Musical címen emlegetett - mű olvasópróbái jól alakulnak, Webber már az idei Sydmonton Festivalon bemutatja az első verziót. A zárt körű rendezvényt a zeneszerző vidéki birtokán tartják minden nyáron, egykor itt debütált a Macskák, az Evita és Az operaház fantomja is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei