2013. április 14.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sürgős anyagi segítségre szorul a Közép-Európa Táncszínház

Komoly bajba került a Közép-Európa Táncszínház, amely a folyamatosan csökkenő állami támogatások miatt már hónapokkal ezelőtt is segítséget kért közönségétől. Hazánk legrégebbi kortárs táncszínháza most újabb felhívást tett közzé, amely szerint ha nem jut sürgősen egy nagyobb összeghez, teljesen tönkremehet.

A Bethlen Téri Színházban működő társulat már fizetést sem kapott ebben a hónapban, de ennél is nagyobb problémát jelent, hogy az intézmény nem tud bérleti díjat fizetni, mely helyzet befogadóját is veszélyezteti.

A huszonhárom éve létező teátrum jelenleg a Horda című darab április 24-i premierjére készül, melynek zenéjét Lajkó Félix szerezte. Kun Attila koreográfus elmondása szerint az előadás "a teremtett ember lelki dilemmáját", a természethez való visszatérés vágyát igyekszik kifejezni. Az alkotó humort, emberséget és varázslatot ígér a leendő nézőknek.

A Közép-Európa Táncszínház e bemutató megvalósulásához és további fennmaradásához kért adományokat a Facebookon április 12-én megjelent üzenetében, amelyben megemlíti: ígéretet kapott arra, hogy a 2012-es működési támogatásának zárolt 1/3-át egy-két héten belül megkapja, de ennyit már nem tud várni, azonnal szüksége van 2-3 millió forintra.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei