2013. május 15.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesten mutatkozott be a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Helyi összefogás eredményeképpen, a József Attila Művelődési és Konferencia Központban jött létre Nógrád megye első kőszínháza, amelyet Salgótarján szülöttéről, Zenthe Ferenc színművészről neveztek el. A társulat Albert Camus Félreértés című drámájával mutatkozott be a közönségnek, a budapesti Thália Színházban.

Eddig Nógrád volt Magyarország egyetlen olyan megyéje, amely nem rendelkezett saját színházzal és társulattal, ez a helyzet azonban a lakosság és a salgótarjáni önkormányzat közös munkájának köszönhetően megváltozott. A Zenthe Ferenc Színházat a város közepén található József Attila Művelődési és Konferencia Központ fogadta be, ahol forgószínpad is épült.

A premier előtti sajtótájékoztatót Budapesten tartották, az új intézményről Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, Simon Lajos, a teátrum igazgatója, Sándor Zoltán művészeti vezető, Susán Ferenc rendező és menedzser, valamint dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja beszélt.

Az eseményen kiderült, hogy a szűkös - mindössze évi százmillió forintos - költségvetés ellenére évadonként 2-3 felnőtt előadás, valamint gyermek- és ifjúsági darabok színpadra vitelét tervezik. Az intézmény minél előbb az egész térség befogadó színházává szeretne válni.

Elsősorban a helyi tehetségeket kívánják majd foglalkoztatni, legyen szó akár színészről, dramaturgról, vagy szerzőkről, a cél pedig az, hogy a megye legtávolabbi pontjáról is magukhoz csábítsák a nézőket.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
anna 2013-05-15 16:14:53
Örvendetes. Büszkék lehetnek rá.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei