2013. augusztus 26.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Izgalmas programokat kínál az iskoláknak a Magyar Állami Operaház

Folytatódik az OperaKaland-sorozat, elindul az OperAkadémia ráadásul egy új pályázatot is kínál a diákoknak az Operaház ősszel kezdődő új évadja. Ókovács Szilveszter főigazgató a SYMA csarnokban, augusztus 22-én, az Országos Szakmai Tanévnyitó első napján beszélt az intézmény iskoláknak szóló programjairól.

Ókovács Szilveszter elmondta: a tavaszi hónapokban közel harmincezer diák látta Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját az Erkel Színházban, amely akkor még csak próbaüzemben működött. Az OperaKaland című sorozat a 2013/2014-es évadban is folytatódik. A középiskolások ősszel a Háry Jánost, tavasszal pedig A színigazgató, valamint a Mario és a varázsló produkciókat láthatják.

Az új tanévben indul a négy, szeminárium jellegű előadást magába foglaló OperAkadémia, amely a pedagógusokat segíti az opera és a balett műfajának szakmai mélységű megismerésében, egyben tartalmas szórakozást nyújtva.

A főigazgató ismertette azt a pályázatot is, amelyre osztályok jelentkezését várják. Jelentkezni Kodály Zoltán Háry János című művéből származó két dal feldolgozásával, és egy ezt bemutató zenei produkcióval lehet. A fődíj egy különleges osztálykirándulás, melynek központi témája a kultúra. A pályázat részleteit hamarosan közzéteszik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei