2013. augusztus 27.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Beérkeztek a pályázatok a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

Az augusztus 26-i határidőig ketten pályáztak a Vígszínház, és négyen a Budapesti Operettszínház élére. Az MTI értesülése szerint előbbi igazgatói posztjára Eszenyi Enikő és Balázs Péter, utóbbiéra Kerényi Miklós Gábor, Bozsó József, Nagy Viktor és Tokody Ilona pályázott.

A két intézmény vezetőjének megbízatása jövő januárban lejár, ezért a Fővárosi Önkormányzat - előadóművészeti törvénynek megfelelően - július 26-án kiírta a pályázatot a posztokra. A Vígszínház esetében többek között a következő feltételeknek kell megfelelni: évente legalább 300 előadás megtartása, melyek közül legalább 75 százaléknak a teátrum saját produkciójának kell lennie, és saját társulattal minimum évi két premier létrehozása.

A Budapesti Operettszínház első emberének - a nemzeti minősítés megtartása érdekében - évente legalább 450 előadásról és 300 ezer fizető nézőről kell gondoskodnia, szem előtt tartva a kortárs magyar zenemű-irodalom fejlesztését is. A feltételek között szerepel legalább két, különböző fiatal korosztálynak szóló produkció, valamint évadonként legalább egy sajátos karakterű országos vagy nemzetközi jelentőségű előadóművészeti fesztivál megszervezése.

A kiírt vezetői munkajogviszony 2014. február 1-jétől 2019. január 31-ig tart. Betöltéséről - a szakmai bizottságok véleményének figyelembevételével - 60 napon belül dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei