2013. szeptember 8.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fontos kategóriákban díjazta a Vaknyugatot 13. Vidor Fesztivál zsűrije

Újabb díjakkal gazdagodott az Átrium Film-Színház és a Kultúrbrigád közös produkciója, a Vaknyugat. A nyíregyházi Vidor Fesztiválon Gothár Péter a legjobb rendezésért járó Capitano-díjat, Rétfalvi Tamás és Ficza István pedigg a legjobb férfi alakításért járó Arlecchino-díjat vehette át.

Martin McDonagh Vaknyugat című darabját szeptember 2-án mutatták be 13. Vidámság és Derű Országos Fesztiválján, a Móricz Zsigmond Színházban. A zsűri szeptember 7-én, a rendezvény záró napján hozott döntést az elismerésekről.

A produkció kiindulópontját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen bemutatott McDonagh-gyakorlatok című vizsgaelőadás jelentette, amelyen Rétfalvi Tamás és Ficza István először keltette életre a Vaknyugat Connor-testvérpárját.

A Kultúrbrigád felkérésre Gothár Péter - a fiatalok tanára - megrendezte a teljes darabot, többek között Mészáros Piroska és Alföldi Róbert szereplésével. A premiert 2012 végén tartották az Átrium Film-Színházban, ahol azóta is műsoron van.

A sikeres mű, amely júliusban elnyerte a THEALTER-közönségdíjat is, szeptemberben a Latinovits Zoltán nevét fölvevő budaörsi színház nyitófesztiválján, novemberben pedig az Aradi Kamaraszínházban is látható.


Fotó: Csányi Mónika

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei