2013. szeptember 11.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Új főrendezővel kezdi a 2013/2014-es évadot a fővárosi Magyar Színház

A Szerb Antal regényéből született Holdvilág és utasa című darab lesz a Magyar Színház első premierje, szeptember 21-én. Az intézmény tíz további bemutatót tervez a 2013/2014-es évadban, amelyben új főrendező, és három új színművész kezdi meg a munkát a társulattal.

Az MTI beszámolója szerint Őze Áron igazgató szeptember 10-i sajtótájékoztatóján arról az uniós pályázatról is beszélt, amelynek sikere esetén 500 millió forintot fordíthatnának a színház teljes energetikai felújítására.

A direktor emlékeztetett, hogy május óta Göttinger Pál a főrendező, és csatlakozott a társulathoz Szalay Krisztina, Lovas Rozi és Takács Géza színművész, Perczel Enikő dramaturg, Szemenyei János zenei vezető és Gálos Orsolya sajtóreferens is. A jelenleg ifjúsági és családi színházként működő intézmény színházpedagógiai programját Márton Gábor és Kámán Orsolya vezeti majd. Horváth Lajos Ottó, Pál András, Kubik Anna és Györgyi Anna távozott a teátrum csapatából.

Az évadot Forgách András Holdvilág és utasa című, Szerb Antal regényén alapuló műve nyitja szeptember 21-én, Harsányi Sulyom László rendezésében. További bemutatók lesznek: Terje Nordby Jégszirom, Böszörményi Géza Almaszósz, Tasnádi István Közellenség, Federico García Lorca Vérnász, Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül, Laboda Kornél átiratában, Shakespeare Rómeó és Júlia, Jon Foss Tél és Stephen Sondheim Into The Woods. Műsorra tűznek egy pályaválasztásról szóló darabot, a Vonalhúzást, amelyet elsősorban az érintett fiataloknak ajánlanak. A jelenleg futó előadások az új évadban is megmaradnak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei