2013. október 8.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tititá - Novák Péter és Foltin Jolán gyerekdarabja a Puskin Kuckóban

Október 20-án először látható Novák Péter a Puskin Kuckóban, a Tititá című, gyerekközpontú zenés-táncos előadáson. A darabot - amelynek során kiderül, mennyi mindenből születhet zene - édesanyja, a Kossuth-díjas koreográfus Foltin Jolán segítségével állította színpadra.

A Tititá Ritmusországba kalauzol, ahol "taktusra jár a gyerekek keze, feje, lába". A vidám összejövetelen a kicsik különféle eszközök - például fazék, fedő, fakanál - segítségével csalhatnak ki hangokat Novák Péter közreműködésével, aki az előadás főszereplője, mozgatója és ceremóniamestere. Mellette három zenész (Küttel Dávid, Babos Károly, Szokolay Dongó Balázs) és két táncos (Pótor Kata, Lengyel Szabolcs) gondoskodik az interaktív műsor hangulatáról. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló darab koreográfiája Lengyel Szabolcs munkája.

A szerkesztő-rendező Foltin Jolán elmondása szerint mindez "unoka- és gyerekszeretetből született", és üzenete az, hogy "együtt bohóckodni, játszani, zenélni, énekelni és táncolni jó".

A Tititá premierje 2011 novemberében volt a Nemzeti Táncszínházban, a budapesti Puskin mozihoz tartozó Puskin Kuckóban 2013. október 20-án, 10:00 órakor láthatja először a közönség.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei