2007. október 24.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mit tegyünk, ha a Fehér Házba megérkezik a télapó...

...és egy jól ácsolt faló is van vele?
Nagyszerű ez a nagyvilág, éldegél benne ugyanis például álruhás Nemecsek Ernő, de nem ám az a fő, hogy lenni vagy nem lenni, ez mindegy; sokkal inkább, hogy miért adott koponyát kezembe a díszlettervező. Nyugalom, senki sem bolondult meg. Kivéve mondjuk a Pethő, a Seres, a Fruzsina, satöbbi... Szóval kivéve a Satöbbi zenekart. (De ők már nem most.)

Ha valaki nem lenne tisztában vele, hogy mi is az a Satöbbi (nem abban az értelmében, hogy egy felsorolás folytatása), akkor könnyedén össze lehet számára foglalni: a Satöbbi egy életérzés - olyan, mint mikor mézet csorgat az ember a teájába. Aki nem szereti a mézet, annak meg a cukor. Aki meg cukor nélkül issza, annak a keserű íz, amit - számomra érthetetlen módon - szeret. A Satöbbi sok csöppnyi vidámság az ember életében.

Tizenöt év kellett ahhoz, hogy az első lemezük megjelenjen. Most huszonöt éves a zenekar, és semmi sem változott. (Mondjuk 1995-ben már volt 50. születésnapi koncert, de ezt nem feltétlenül kell ám komolyan venni. Mert az is lehet, hogy csak kerekíteni akartak, egy icipicit.) Van zsiráf, van bolondos, őrült zene, és vannak a világ legszebb dalai.
Félretéve a tréfát - ami egyébként igen nehéz, ha a Satöbbiről van szó - vannak tények, amik mellett nem mehetünk el csak úgy.
Először is, hogy november 3-án jelenése van minden gyereknek, felnőttnek, és fiatalos nagymamának a Rézmál kávézóban, este nyolckor, ugyanis koncert lesz ott, csuda jó.
Másodszor, - és ez még örvendetesebb talán - ezentúl minden hónap első szombatján Satöbbi klub lesz ugyanitt; a küszöböt átlépve lehet tehát infantilissá változni nyomban: ugrálni, táncolni és énekelni, valamint nevetni, amíg az ember bírja hasizommal. Ráadásul, aki eljön, választ kap a címben szereplő, izgalmas kérdésre is. De valójában még egy oka van, hogy ott kell lennie mindenkinek: a zenekar számít ránk, és nem akarnak unatkozni. Ugyanis ahogy Fruzsina, az énekesnő nyilatkozta korábban: "nem mi járunk, hogy szórakoztassuk a közönséget, hanem a közönség jön azért, hogy minket szórakoztasson".

*

Helyszín: Budapest, Rézmál Kávézó (Marcibányi Téri Szabadidő Központ)
A koncert időpontja: 2007. november 3., 20.00 óra
Bővebb információk: www.satobbi.hu, www.rezmal.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei