2007. október 30.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

3D-ben a U2

Harminc évvel megalakulásuk, és huszonhét évvel első lemezük kiadása után sem nyugszanak az ír "zöldzenész" srácok: Lisa Truitt, a National Geographic Cinema Ventures (NGCV) elnöke bejelentette, hogy 2008 év elején 'U2 3D' névvel világszerte megjelentetik az együttes háromdimenziós filmjét a 3D-s mozihálózatokban.

A dél-amerikai Vertigo Tour alkalmával forgatott film az első olyan 3D-s produkció, amelyet élő felvételekből állítottak össze, ezzel teljesen új kaput nyitva a térhatású technikák alkalmazásai előtt. Ugyan az első, többdimenziós effekteket nyújtó mozik már évtizedekkel ezelőtt megjelentek, a korai próbálkozásokat hosszú tetszhalottság jellemezte. Az ezredforduló óta azonban reneszánszát éli ez a szórakozásforma, és egymás után nyílnak az olyan mozik, amelyek alkalmasak a 3D-s filmek lejátszására.Catherine Owens és Mark Pellington, a 'U2 3D' rendezői szerint lehengerlő filmtörténeti élménnyel lesznek gazdagabbak azok a nézők, akik jegyet váltanak a világ egyik legnépszerűbb és legtöbbet játszott együttesének nyolcvan perces, térhatású produkciójára. A zenei élményre mindenesetre garanciát ad több milliós lemezeladási statisztikájuk, és hogy helyet kaptak a rock halhatatlanjainak helyet adó USA-beli "Rock and Roll Hall of Fame" múzeumban.

Mivel a 3D-s mozihálózatok (3-D, Real D, Imax 3-D) közül az Imax már hazánkban is képviselteti magát, várhatóan itthon is vetítésre kerül a 'U2 3D'.

Nem pihennek azonban a januári bemutatóig sem a segélyakcióikról is híres srácok - Bono és társai már törik a fejüket a U2 újabb karitatív megmozdulásán és koncertkörútján.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
szikii 2007-12-28 16:55:44
fasza :) U2 forever!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei