2007. november 4.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Modern zene vonósokkal

Ki mondta, hogy vonósnégyes csak klasszikus műveket játszhat? Bár sokáig ez volt az általános nézet, az amerikai illetőségű David Harrington 1973-ban megalapította a Kronos Quartetet, s ezzel minden megváltozott.

A kvartett tagjai ugyanis nem voltak hajlandók a jól bevált klasszikus műveket játszani, hanem kizárólag XX. századi zenét adtak elő - olyan szerzők alkotásait, mint Bartók, Sosztakovics, Cage vagy Boulez. Itt azonban nem álltak meg. Mivel nem hittek a sokak által osztott véleményben, mely szerint csak kétféle zene van: a magas kultúrájú, igényes és a populáris egyéb, bővítették és színesítették repertoárjukat, így előadott műveikre egy komolyzenerajongó éppúgy szívesen ül be, mint egy Hendrix vagy éppen Bob Dylan fanatikus.

Újításukat népszerűség és foglalkoztatottság koronázta, például egy Grammy formájában, 2003-ban, a legjobb kamarazene előadás kategóriában.

Egyre terjedő hírüknek köszönhetően a kezdetben San Fransisco székhelyű négyes koncertezni kezdett szerte a világban. Mára pedig már nincs is olyan nívós hangversenyterem, melyben ne fordultak volna meg.
A sorból a Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme sem maradhatott ki, ahol november 7-én tartanak koncertet.

*

Helyszín: Budapest, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Időpont: 2007. november 7.
Jegyárak: 2200,- 3100,- 4500,- 5600,- Ft

Fontos tudni, hogy a MüPa Bartók termében tartott előadások esetében lehetőség van diákjegy váltására is (állóhelyre, a helyszínen, 300 Ft értékben, korlátozott számban).

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei