2007. november 5.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Apocalyptica - nemcsak a hideg jön északról

Három cselló és egy dob. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy az Apocalyptica tagjai fergeteges koncerttel örvendeztessék meg a hallgatókat - amit a tervek szerint meg is tesznek Budapesten, a Petőfi Csarnokban, november 7-én.

A zenekar azon ostrom előfutárának tekinthető, melynek köszönhetően mostanában egyre több, a skandináv vidékről származó banda válik (el)ismertté az igényes modern zene kedvelői között. A zenészek magas fokú képzettsége és hozzáértése nem is annyira meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy arrafelé nem kaphat az ember érettségit, amíg bizonyos zenei gyakorlattal és műveltséggel nem rendelkezik - állítólag a zene ismert kedélyjavító hatása indokolta ezt az intézkedést, mely nagyon is elkél a sötét északi tájakon. Ennek azonban csak hálás lehet az Epica, a Nightwish vagy éppen az Apocalyptica hallgatóközönsége.

A zenekar 1996-ban robbant be a nemzetközi zenei életbe egy Metallica szám feldolgozásával. Akkor még inkább a "zúzósabb" stílus volt rájuk jellemző, no meg a nagyszámú átdolgozás. Ettől az útvonaltól azonban jelentősen eltértek az évek folyamán, s így hallgatóik köre is kitágult; manapság már nem csak a keményebb, hanem a lágyabb, szolidabb muzsikát kedvelők is szép számmal megtalálhatók rajongóik közt.

A koncert a szeptember 17-én megjelent, Worlds Collide című album magyarországi bemutatója lesz. A számok közt sok koprodukció is található más ismert művészekkel (mint ahogy az már megszokott az Apocalypticától), például Cristina Scabbiával a Lacuna Coilból, vagy Corey Taylorral, a Slipknot és a Stone Sour frontemberével.

*

Helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok
Időpont: 2007. november 7. 20.00 óra
Jegyárak: elővételben: 5900 Ft. , helyszínen: 6700 Ft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

20 db

Francis W. Scott 2008-01-17 22:38:50
Nagyon szeretem az Apocalypticát, de inkább az instrumentális dalaikat. Az igényes metal és a komolyzene találkozása, de még milyen, uramatyám! A kedvencem a 2000-es lemezük, a Cult, arról is a Romance. Na, azt akárhányszor hallom, beleborsódzik a bőröm!
nem
regisztrált
Kini 2007-11-05 10:33:40
Jajj én úgy imádom őket, annyira igényes zene. Északi metal forever! ;)
Jó lett a cikk!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei