2008. január 7.Pákozdi Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Danny Cavanagh kétszer - Budapesten és Szegeden az Anathema vezetője

Ismét felkeresi hazánkat - immáron nem először - Danny Cavanagh, a brit Anathema zenekar vezetője, ezúttal két kedvenc magyarországi városát ejtve útba: a fővárosban január 8-án, Szegeden pedig 9-én ad majd egy-egy exkluzív hangulatú akusztikus koncertet. Saját dalai mellett számos klasszikus is felcsendül akusztikus gitárja és elektromos zongorája segítségével.

Furcsa ízlése lehet Danny Cavanagh-nak, aki nemhogy egy meleg, déli országot keresne fel így, télvíz idején, ködös hazáját inkább a téli Magyarországra cseréli. Persze a rajongók csak örülhetnek, hiszen - szokásához híven - az énekes-gitáros-zeneszerző ezúttal is több helyszínen: Budapesten (After Music Club - vendégzenekar: Kontrollzé), illetve másnap Szegeden (JATE Klub) ad randevút híveinek.
Liverpool második leghíresebb bandájának, az Anathema-nak a vezetője egyedül érkezik fagyos hazánkba, hogy koncertjével lélekmelengető élményben részesítse a különleges zenét kedvelő közönséget. A programban, hasonlóan a korábbi évekhez, az Anathema dalok akusztikus verziói mellett számítani lehet klasszikus világslágerek feldolgozásaira is, akár Liverpool leghíresebb bandájától, a Beatles-től, akár a Depeche Mode-tól, a Led Zeppelintől, az Iron Maiden-től vagy éppen a Pink Floyd-tól - vagyis lényegében bármi előkerülhet, ami a tehetséges zenésznek éppen az eszébe ötlik.

A magyarországi út előtt sem pihen az Anathema: a 2007-es év utolsó két hónapjában a Porcupine Tree nevű csapattal turnézták végig Európát, Danny Cavanagh pedig január elején (pár nappal hazánkba látogatása előtt) Hollandiában ad exkluzív koncertet Anneke van Giersbergennel, a Sziget Nagyszínpadát is megjárt The Gathering egykori énekesével közösen.

Aki szívesen ráhangolódna az estre, vagy egyszerűen csak kíváncsi a korábbi koncerteken rögzített dalokra, az kattintson a következő weboldalra.

*

Danny Cavanagh akusztikus estjei
(szervező: Negative Art Prod.)

BUDAPEST
Időpont: 2008. január 8., kedd 20.00 óra
Helyszín: Budapest, After Music Club (ex-Marco Polo Club, Bp., VII. nyár u. 6.)
Előzenekar: Kontrollzé
Belépő: 3000 Ft

SZEGED
Időpont: 2008. január 9., szerda 20.00 óra
Helyszín: Szeged, JATE Klub
Belépő:1500 Ft.

Jegyek korlátozott számban még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei