2008. január 12.Pohner Anikó
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Steve Taylor-Szabó pánsípkoncert a Bálint Házban

"Különböző hosszúságú és hangmagasságú, oldalnyílás nélküli, viasszal vagy fonadékkal egymáshoz erősített sípokból álló, pásztori hangszer". A száraz, lexikális szöveg mögött a végtelenül egyszerű, mégis a legváltozatosabb stílusú és hangfekvésű zenék varázslatos megszólaltatója, a pánsíp rejtőzik.

A 30 éve Svédországban élő, magyar származású Steve Taylor-Szabó pánsíppal történő találkozása igazán sorsszerűnek mondható, hisz az akkoriban főképp könnyűzenét játszó zenész még addig olyannyira kedves szaxofonját is sutba dobta érte.
A három oktávnyi hangterjedelmet is átfogó hangszeren elismerten mesterien muzsikáló, hangszeres tudását a svájci konzervatóriumban tökélyre fejlesztett művész világszerte számos koncertet ad, hazánkban pedig évente 80-90 alkalommal is fellép.
A Bálint Házban sorra kerülő fellépésének első részében klasszikus zene, a másodikban pedig populárisabb műfajok: filmzenék és musicalrészletek interpretálásával mutatja be a pánsíp csodálatos sokoldalúságát.

(Kép: Bálint ház)

*

A koncert időpontja: 2008. január 16. (szerda) 19-22 óráig
Helyszíne: Bálint Zsidó Közösségi Ház
Budapest, VI. Révay u. 16.
Telefon: 311-9214
Belépőjegy: 600.-Ft, tagságival: 400.-Ft
internet elérhetőség: www.balinthaz.hu
e-mail cím: info@balinthaz.hu


Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
BAUER KÁROLY 2008-05-28 23:12:42
Örömmel és szeretettel írom e sorokat, mert volt szerencsém Steve Taylor - Szabó - pánsíp művész úr koncertjét már hallani, mégpedig a Tápiószecsői Rom.Kat. templomban három éve. Igazán felejthetetlen estét szerzett nekünk a felemelő és világszínvonalú előadásával a művész úr. Minden zenekedvelő embertársamnak csak ajánlani tudom, már csak azért is mert ujból vendégünk lesz most junius 6-án 18 órakor a templomunkban, Tápiószecsőn. Az Úr áldja meg a művész urat.

Csatlakozott:

2008-01-23

Írt kommentek:

18 db

Klári Zsázsa 2008-01-27 22:49:19
De kár, hogy nem olvastam korábban! Járok arrafelé néha, benéztem volna szívesen erre a rendezvényre. Remélem, lesz még hasonló a közelben. Ez a pánsíp jópofa hangszer, nekünk is van itthon egy, bár gyanítom, hogy az csak amolyan "vásári" darab. De lehet, hogy csak én vagyok képzetlen, még nem sikerült különböző hangokat előcsalni belőle, pedig nem egyforma hosszúak a sípok. Lehet, hogy kénytelen leszek ezért én is Svájcba menni a konzervatóriumba?? Vagy tanítanak ilyet itthon is? Nem hallani róla egyáltalán.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei