2008. január 18.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tarajt az égnek! - U.K. Subs, The Vibrators és Nagyapunk az A38-on

Egy kevésbé ismert zenekar számára mindig hatalmas megtiszteltetés, és olykor komoly előrelépési lehetőség, ha a szakma, és az általuk is játszott stílus öregjeivel léphetnek egy színpadra. Ez adatott most meg a Nagyapunk zenekar tagjainak, akik január végén a brit punk első hullámának két kiemelkedő bandájával, a U.K. Subs-szal és a The Vibrators-szal zenélhetnek együtt.

Négy tehetséges, fiatal, ambiciózus zenész, egy csipetnyi pimaszság, a stílus ellenére dallamos témák - ezek a hozzávalók, és máris előttünk áll a Nagyapunk zenekar. 1997 óta, számos tagcsere után ugyan, de rendületlenül muzsikálnak, koncertjeiken a hangulatra sosincs panasz, és talán most végre arra is lehetőségük nyílik, hogy bővítsék rajongótáborukat. A pörgős, többnyire vidám dalok tökéletesen alkalmasak arra, hogy magukkal ragadják a közönséget, és megtáncoltassák a tarajosokat, a nem tarajosokat, a bakancsosokat és nem bakancsosokat egyaránt.
A közelmúltban énekest cserét zenekarban Horváth Zsolt az új, ám közel sem tapasztalatlan elem, Szőcs Miklós szólógitáron, Mészár Attila basszusgitáron, Kosztolányi János pedig a dobok mögött kíséri szárnypróbálgatásait.

A U.K. Subs és a The Vibrators nem először turnézik közösen, sőt, hazánkba sem először látogatnak, többek között 2005 és 2006 januárjában is jártak már nálunk.
A klasszikusnak számító U.K. Subs már 1976 óta borzolja a kedélyeket, többféle stílus vegyítésével próbálkoztak, úgy mint a rock n’roll, a metál és punk. Ezekből a kísérletekből született aztán meg egyedi hangjuk, mely hálás közönségre talált, így lehetséges, hogy már több mint harminc esztendeje tépik a húrokat, törik a dobverőket és éneklik le a nagytiszteletű haját - attól függően, hogy épp Charlie Harper, énekes, Nicky Garratt, gitáros, Alvin Gibbs, basszeros vagy Jamie Oliver dobos teszi-e ezt.

Nem kevésbé régi motorosok a The Vibrators tagjai, az ő zenéjük inkább a rockosabb vonalra helyezhető, azonban energiájuk a mai napig nem fogyott el - ráncok ide vagy oda, keményen jelen vannak a színpadon, és az alant ugrándozó tömegből a lehető legtöbbet hozzák ki dalaikkal. Ian 'Knox' Carnochan (vokál, gitár), Pete (basszusgitár) és John 'Eddie' Edwards (dob) koncertje így tehát hasonlóan ígéretes, mint a korábban emlegetett U.K. Subs-é, az őket felvezető magyar formáció, a Nagyapunk pedig bizonyíthat - megmutathatja, hogy lépést tud tartani a nagy elődökkel.

*

Helyszín: Budapest, A38 állóhajó
Időpont: 2008. január 24. 21 óra
Jegyár: elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft
Bővebb infó a zenekarokról:
U.K. Subs: http://www.uksubs.co.uk
The Vibrators: http://www.thevibrators.com
Nagyapunk: http://www.nagyapunk.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei