2008. február 4.Balogh Bálint
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Felgyűlt bennük a zene - Ingyenes az Anima Sound System két albuma!

Prieger Zsolték bekeményítettek. A Radiohead brit rockzenekar októberi forradalma után most Magyarországon az elsők között az Anima Sound System teszi lehetővé két új albumuk letöltését. Ahogy az együttes frontembere nyilatkozta: "Minket nem nagyon érdekelnek olyan gazdasági megfontolások, hogy több lemez külön-külön mennyi médiamegjelenést jelent, illetve, hogy mennyit tehetnénk zsebre belőlük. Egyszerűen felgyűlt bennünk a zene."

A Radiohead 2007. október 10-én adta ki új albumát, az "In Rainbows" címűt, aminek az volt a különleges tulajdonsága, hogy "szabadáras", vagyis annyit fizettek érte a rajongók, amennyit akartak. A lemez az együttes honlapján volt elérhető, mostanra sajnos már csak 40 fontért (kb 14 000 Ft) vásárolható meg a díszdobozos kiadás.
A történés egyébként igencsak felkavarta a multinacionális lemezkiadók "pénziszapos" állóvizét: tartottak attól, ami aztán idén Magyarországon is bekövetkezett - hogy más együttesek is kapnak a sikerszagú lehetőségen.A 15 éves Anima Sound System szintén meglovagolta ezt a módszert, ugyanis Prieger Zsolt (aki egyébként minden csütörtökön DJ a Corvintetőn Németh Gergellyel a Punk goes to Disco című rendezvényen) bejelentette, hogy a www.z2.hu zeneportálról 2008. január 23. óta letölthető két új lemezük: a "Mutiny on the Ship" és az "Upload/Download", mely utóbbi sokat árulkodik beszerzése módjáról.A "Mutiny on the Ship" az A38 hajón készült koncertfelvétel 15 évük legsikeresebb 18 számával; az "Upload/Download" pedig 13 remix számot tartalmaz (többek között '68, Shalom, Elég volt, Bújdosó), olyan közreműködőkkel, mint a David Lynch-hangmérnök Kim Cascone, a kortárs zeneszerző Hortobágyi László, a kísérletező Tigrics, a breakmester Fine Cut Bodies, a dubby De-Phazz valamint az ázsiai technót megalapozó Transglobal Underground.A számok egyébként wma formátumban tölthetők le, az "Upload/Download" beszerzéséhez regisztrálni is kell, valamint minden dalnál le kell kérni a licencet - szóval még nem teljesen zökkenőmentes a korlátlan zenehallgatás.

Az első lépés azonban megtörtént. Mert régóta beszélünk róla, de nehezen járnak le és bontatnak fel a cégekhez láncoló szerződések. Mindenesetre remélhető,hogy egyre több zenekar követi majd az Anima Sound System példáját.

*

Lemezek címe: Mutiny on the Ship és Upload/Download
Letölthetők: www.z2.hu
Az együttes honlapja: www.animasoundsystem.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-14

Írt kommentek:

11 db

Florilla 2008-02-10 09:49:18
Én is imádom a zenéjüket.Nem bánnám,ha más zenekar is követné a példájukat.Ez nem csak egy szép gesztus lenne,hanem jó reklámfogás is!Elvégre,aki ingyen jut egy együttes zenéjéhez(törvényesen),akkor annak nagy az esélye,hogy beleszeret az előadókba és bárhogyis,de a következő albumukat is megszerzi.Ez egyfajta függőség.:)még lehet,hogy a lemezboltra is rászánja magát!:)
nem
regisztrált
BOLHA 2008-02-04 17:20:40
Nagyon bírom a zenéjüket. Pár számukat már újrakevertem, remélem egyszer alkalmam lesz megmutatni Zsoltiéknak.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei