2008. február 7.Pohner Anikó
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Boban Markovic a Müpa-ban, avagy újra szól a Kalasnyikov

Harsány, fájdalmas, frivol, életigenlő, magyar módra sírva-nevető. Ők tizenhárman igazán tudnak valamit, jobban mondva - mindent. A balkáni, cigány, zsidó dallamvilágot zseniálisan összeolvasztó, "örömzenélő" Boban Markovic Orkestar ismét vér-dübörögtető, kifulladásig táncoltató koncert-happening-re várja kedvenc magyar közönségét.

Hihetetlen, de már 25 éve annak, hogy a dél-szerb rézfúvós zenekar, a Boban Markovic Orkestar összetéveszthetetlen hangzásvilággal, utánozhatatlan, vérbő virtussal "betrombitálta" magát a hallgatóság szívébe.
A köztudatba a Kusturica-filmek sajátos, balkáni-roma nosztalgiájához passzoló, eredeti hangulatú betétdalaival (Arizoniai álmodozók, Djurdjevan, Mesecina, Kalasnyikov) berobbanó zenészek jóformán már az egész világot bejárták, s szuggesztív, magával ragadó muzsikájukkal és előadásmódjukkal Oroszországtól egészen Amerikáig szereztek/szereznek maguknak és művészetüknek feltétlen híveket.

A kezdeti koncert-sikereiket hazánkban megélő, s emiatt leginkább a magyarországi fellépéseiket kedvelő 13 tagú banda, Boban Markovic fiának, Marco-nak a vezetésével, és a "Balkán trombitakirály", s egyben "hangulatfelelős" Boban közreműködésével, február 10-én, a Művészetek Palotájában hangol mindenkit búfelejtésre.

*

A koncert időpontja: 2008. február 10., vasárnap, 19.30
Helyszíne: Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Budapest, Komor Marcell u. 1.
Jegypénztár telefonszáma: 1/555-3300
Weboldal: www.mupa.hu
Jegyárak: 3.900.-Ft, 4.900.-Ft, 5.900.-Ft, 6.900.-Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei