2008. március 27.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mi ez, világzene? - After Crying az Erzsébetligeti Színházban

Egy cselló, egy fuvola, egy gitár és egy zongora, és még számos izgalmas hangszer; irodalom, zene, vallás, és nyolc elszánt ember a művészet bűvöletében. Ez az After Crying. Rock zene vegyül klasszikussal, és valami olyan csoda születik a színpadon, ami megmutatja az utat a teljes alkotói szabadság felé.

1986-ban alakult egy zenekar. Akkoriban még csak hárman voltak, és elhihetik, nem csak ez változott meg a huszonkét év alatt, amióta töretlen sikerrel hódítják sorra a szíveket. Minden szívet, ami készen áll, hogy befogadja ezt a sokszínű varázslatot, ami nyitott a zenében rejlő mélyebb tartalomra. Élő hangszerek, elektronikus betétek, modern témák és hagyományőrzés egyszerre - vajon hogyan lehet mindezt belesűríteni egy zenekar munkásságába?
Többek között erre a kérdésre is választ kaphatunk, ha március 28-án este ellátogatunk az Erzsébetligeti Színházba, ahol hosszú idő után először lép újra színpadra az After Crying - hogy a tervek szerint egy régi-új kompozíciókból merítkező koncerttel ajándékozzák meg rajongóikat. A megújult Erzsébetligeti Színház, a XVI. kerület legnagyobb kulturális centruma eddig főleg szimfonikus- és jazz-koncertek befogadásáról volt híres. Azonban ha a várakozásoknak megfelelően alakul ez a péntek este, tervezik, hogy lehetőséget biztosítanak az AC-hoz hasonló stílusú zenekaroknak is. Így csak a közönségen múlik, hogy bizonyítsa: igenis szükség van ezekre a különleges, egyedi hangokra.
Az eMeRTon díjas After Crying, ez a sokszínű alkotóközösség, egyedülálló kulturális élményt kínál, melyet vétek volna kihagyni. Mi ez, világzene? Nos, ha kicsit másképp értelmezzük a fogalmat, olyan zeneként, mely az egész világot igyekszik magába gyömöszölni, hogy aztán visszacsöpögtesse belénk, egyszerű emberekbe, a kérdésre adandó válasz minden bizonnyal igen.

*


Helyszín: Erzsébetligeti Színház (1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/b. )
Időpont: 2008. március 28. 20:00
Jegyár: 2900 Ft
Bővebb infó:
www.aftercrying.hu vagy www.corvin16.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei