2008. április 8.jka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Queen koncert lesz Budapesten Paul Rodgers énekessel

2008. október 28-án a Budapest Sportaréna ad helyet a világhírű Queen együttes és Paul Rodgers koncertjének.13 évvel az utolsó Queen lemez kiadása után a banda szeptember elsején egy új albumot jelentet meg, majd ezután induló 4 hónapos turnéjukon Budapestre is ellátogatnak.

Egy újabb legenda koncertezik hazánkban ősszel, igaz sajnos már nem a teljes létszámban, hisz az együttes énekese Freddie Mercury 1991 novemberében AIDS betegségben elhunyt. A Queen két tagja, Bryan May és Roger Taylor 2007-ben kezdett el együtt dolgozni Paul Rodgers énekessel egy közös stúdióalbumon. Rodgers-szel először 2004-ben zenéltek együtt a Music Hall of Fame díjkiosztón, majd 2005-ben már együtt is koncerteztek, a turné elnevezése Queen + Paul Rodgers volt. A félreértés elkerülése végett Paul nem lett új tagja a zenekarnak, mindössze közös munkáról van szó.
A zenekar eredeti felállásából még egy fő hiányzik majd a koncertről: Ő a Queenhez 1971-ben csatlakozott John Deacon basszusgitáros. Mivel Deacon 1997-ben végleg visszavonult a zenéléstől, így már nem fogja kiegészíteni a csapatot az idei koncertturnén.
A Queen együttes az évek során 150 millió albumot adott el, ezek közül a Greatest Hits a legnépszerűbb, melyből 27 millió példány fogyott el eddig.
A rock zenekar születése 1970-re nyúlik vissza, Bryan May gitáros, Roger Taylor dobos és Freddie Mercury énekes voltak az alapító tagok.
Első lemezük a Queen 1973-ban jelent meg, majd ezt követte az egy évvel később kiadott Killer Queen, mely második helyet ért el az angol lemezlistán.
Újabb egy év után megjelentették leghíresebb kislemezüket a A Night At The Opera-t, ezen az albumon található a nagy sikerű Bohemian Rhapsody is.
A kezdeti évek után következett a világhíres slágerek gyártása, ezekben az időkben született a Somebody to Love, a We Are the Champions, a We Will Rock You, a Bicycle Race, 1980-ban a Crazy Little Thing Called Love,1984-ben a Radio GaGa, az I Want To Break Free, az It’s A Hard Life és a Hammer To Fall.
Leghíresebb koncertturnéjuk az 1986-os Magic Tour, amivel Budapesten is felléptek. A hazai koncertről videó anyag is készült, mely Live At Budapest névvel jelent meg 1987-ben.
Az együttes sikerszériájának igazi törése volt Freddie Mercury halála 1991-ben, mely sokkolta az egész világot. Az AIDS betegségben meghalt énekest nem akarták soha pótolni. Halála után egy évvel emlékkoncertet rendeztek tiszteletére, ahol világsztárok léptek fel, ezen kívül a tagok kiadták az utolsó lemezanyagot, melyet még Freddievel készítettek, de már nem tudtak közösen befejezni. Ez volt az 1995-ben megjelent Made In Heaven album, mely közel 20 millió példányban kelt el.
A zenekar feledhetetlenségéről ad tanúbizonyságot, hogy 2002-ben musicalt írtak a két tag beleegyezésével. A We Will Rock You elnevezésű színpadi darab a Queen zenéjére épül, és az egész világon, Angliától Japánig hatalmas siker lett.
Paul Rodgers a Bad Company és a Free egykori énekese 2004-től dolgozik együtt a Bryan Mayel és Roger Taylorral, munkájuk gyümölcse lesz a szeptember elsején megjelenő közös album. Az ezután kezdődő Rock The Cosmos Tour elnevezésű turné Moszkvában mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, Budapesten pedig október 28-án lépnek fel. A koncertre a jegyeket április 5-től vásárolhatják meg a rajongók Ticketpro hálózatán belül.

*


Queen és Paul Rodgers koncert
Időpont: 2008. október 28.
Helyszín: Budapest Sportaréna
Bővebb információ:
www.livenation.hu
www.queenonline.com
www.queenpluspaulrodgers.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
anonymous 2008-04-08 12:48:54
És itt az új dal, ha már van, erről lehetett volna írni:
http://www.youtube.com/watch?v=qlLVndoSH EY
nem
regisztrált
anonymous 2008-04-08 12:43:21
Miért nem lehet helyesen leírni emberek neveit?
Freddye Mercury -> Freddie Mercury
Bryan May -> Brian May

Az meg a másik, hogy "Rodgerssel" a helyesírási szabályzat szerint "Rodgers-szel".
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei