2008. április 30.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Lovász Irén: Belső Hang (Pünkösdi ráadáskoncert)

Lovász Irén, Belső hang című albumának (2007) karácsonyi bemutató koncertjére tavaly már két héttel a koncert előtt elfogytak a jegyek. Ezért sokan lemaradtak a Művészetek Palotájában adott ünnepi est különös élményéről. A koncert második felében az Égi hang CD (2006) dallamai csendültek föl. Közben, 2008-ra mindkét lemez ARANYLEMEZ lett!
Mindezek miatt Lovász Irén a Pünkösd utáni első vasárnapon a két lemez anyagából válogatott ráadáskoncertet szervez.

Az őseink a zene varázserejét már évezredekkel ezelőtt is ismerték. A bölcsek éppúgy tudatosan alkalmazták a zenét a lélek harmonizálására a kontinensünkön, mint a mesés Indiában. A világunkban minden rezgés, energia: a jó zene az élő szervezet rezgéseire hatva segít helyreállítani a felborult egyensúlyt. Sajnos az ember számára mára fontosabbá vált a külső világ, mint a belső. Ezt röviden "kifelé élés"-nek szokás nevezni. A régi tudás csak másképpen gondolkodó emberek áldozatos munkájának eredményeként maradt fenn és öröklődött a kiválasztottakon keresztül évszázadokon át.
Úgy tűnik, hogy eljött a fordulópont, hiszen ma már egyre több - az anyagi világban megcsömörlött - ember indul saját, belső lelki értékeinek felfedezésére. Azonban egy ilyen (belső) utazás egy tapasztalt idegenvezető nélkül félelmetes is lehet. Lovász Irén hazánk legkülönlegesebb hanggal rendelkező énekesnője - aki egyben remek lélek-idegenvezető is - egy varázslatos utazásra csábítja a "Pünkösdi ráadás koncert"-jére ellátogató embereket. Miért érdemes résztvenni? A válasz egyszerű: az énekesnő művei a zene ősi, az anyagi világ szennyeződéseitől mentes forrásvidékéről táplálkoznak, így az igényes szórakozás mellett egy magasabb rendű világba engednek betekintést.

*


Lovász Irén: Belső Hang (Pünkösdi ráadáskoncert)
Helyszín: Szent István Bazilika
Időpont: 2008. május 18. vasárnap este 8 óra
Jegyár: 3500,-Ft

Közreműködnek:
Lovász Irén - ének
Balázs Gergely - hegedű
Kerekes János - didgerido
Mizsei Zoltán - hang
Ágoston Béla - fúvós hangszerek
Gesztelyi Nagy Judit - shakuhatsi
Pintér Ágnes - hárfa
Voces3 énekegyüttes

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Moncsi 2008-04-30 12:43:31
Nagyon szeretem Lovász Irén zenéjét, ő egy igazi művész a szó legszorosabb értelmében. Hosszú sikeres pályafutást kívánok neki.
Még csak annyit, most találtam erre a honlapra és nagyon tetszik, igazán igényes!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei