2008. május 20.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

VII. Nemzetközi Akusztikusgitár Koncert Körút - Szabó Sándorral

Május 10-én útjára indult az idei Nemzetközi Akusztikusgitár Koncert Körút. Kilenc állomás és tizenegy nap állt a művészek rendelkezésére, hogy bemutatkozzanak hazánknak az amúgy közkedvelt és sikeres rendezvényen. Szabó Sándor az eddigi Akusztikusgitár Fesztivál szellemi kezdeményezője és szervezője hetedik alkalommal csábított figyelemre méltó tehetségeket a magyar közönség elé.

Adott egy neves művész, aki nem mellesleg a sokhúros és bariton gitárok mestere, és a gitár nemzetközi birodalma. Szabó Sándor hazánk talán legkiemelkedőbb képviselője, egyéni hangvételű játékával, jellegzetes hangzásával és kompozícióival mára a nemzetközi akusztikus gitár világának elismert hazai művésze lett. Finoman részletező, szuggesztív előadásmódjával az egzotikus gitárosok közé tartozik. Európában az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Koreában is rendszeresen koncertezik. Ma már több mint 30 hanglemezen hallható játéka. Nevét a 16 húros és a bariton gitárokhoz kötik azonban játszik bundnélküli gitáron, és kínai citerán, a guzhengen is. Az elmúlt években sokat tett azért, hogy az akusztikus gitárzene itthon is ismert legyen. Szellemi kezdeményezője és egyik partner szervezője a hazai Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztiválnak, mely idéntől Koncert körút formájában jelenik meg, de ez csupán formalitás. Minden évben másokat hív meg hazánkba, ami meghatározza a körút zenei világát és témáját. A fellépő művészek zenei összetétele nagyban befolyásolja a közös munkát, ezért évről-évre meglepetésekkel tarkított estéket varázsolnak.
Az idén egy komolyabb, egzotikusabb körút várt az érdeklődőkre, hiszen Konarak Reddy Indiát, Claus Boesser Ferrari Németországot, és Andreas Georgiu Görögországot képviselte, de természetesen hazánk hírnevét idén is Sándor öregbítette. A résztvevőkről érdemes tudni, hogy muzsikájukban a saját népi motívumaik, a jazz, és a kortárs gitárzene is kitapintható. A lényeg, műfaji korlátok nélkül a hangszerre fókuszálni a közönség figyelmét.

*


Nemzetközi Akusztikusgitár Koncert Körút
Idei utolsó előadás:
2008. május 21. Szerda 19.00
Szigetszentmiklós, Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Tököli út 19.
Tel: (24) 467 100

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei