2008. május 21.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tito and Tarantula - Vámpírok Bálja az A38-on cowboy csizmában

Az először 1995-ben a Desperado című filmben feltűnő Tito Lavirrá-ról egyaránt mondtak már jót és rosszat, lemezei kaptak már hideget és meleget, és sokak szerint, a zenekar csillagának fényes ragyogása az Alkonyattól Pirkadatig sötét lebujában tudta csak megmutatni igazi erejét. Tény, hogy a mindkét filmet jegyző Robert Rodriguez-nek köszönhetően a Tito and Tarantula bevonult a filmzene halhatatlanjai közé, mint a legjobban zenélő vámpírok.

Az 1992-ben alapított formáció Los Angeles-ből indult a világhír felé, ami, a már említett filmeknek köszönhetően igen ígéretesnek indult, de aztán megrekedtek valahol félúton, és most se előre, se hátra. A nemzetközileg is hangos filmnek köszönhetően mindenki felfigyelt az After Dark szerzőjére, a rosszarcú mexicói fickóra, aki olyan mocskosan és bűntől ragacsosan énekelte ezt a számot, hogy az embert a hideg is kirázta, persze jó értelemben véve.

A kilencvenes években kiadott lemezeik viszont fanyalgó kritikusokat, és nemzetközileg is érdektelenséget hoztak. A blues, a rock, a hetvenes évek "piszkos" hangzása, a western íz: ezek mind megtalálhatók a Tito & Tarantula zenéjében. A fejlődés nem követhető nyomon kiadott korongjaikon, valószínűleg ez is hozzájárult a zenekar háttérbe szorulásához; legalábbis ez a szakma és a közönség egyöntetű véleménye.

A zenekar új lemezének, a Back Into The Darkness megjelenésének alkalmából indult világkörüli turnéra, és május 29-én kikötnek az A38 hajón, hogy elhozzák azt a fajta füstös rock and roll hangzást, ami a banda egyéniségét maghatározza. A néhány évvel ezelőtti "Szigetes" fellépésen már volt lehetőségük megcáfolni a rossz, de azért valljuk be, nem mindig alaptalan vádakat, és most ismét visszatérnek hozzánk, hogy megmutassák, a lendület nem halt ki belőlük, csak átalakult valami szelídebb, bluesosabb attitűddé.

A jelenlegi együttes négy tagja Tito Lavirra, Steven Hufsteter, Lucy LaLoca, Rafael Gayol hangszereikkel remélhetőleg jó estét fognak szerezni mindenkinek az A38 sötét gyomrában.

*


Tito & Tarantula koncert
Helyszín: A38 Állóhajó
Időpont: 2008. május 29
Jegyár: 5000 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Little Tarantula 2008-06-07 17:03:59
Állati kocert volt :D voltam a színpadon is táncolni <3 életre szóló élmény vol :D
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei