2008. május 26.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

John Mayall koncert a Pecsában - Visszatér a blueskirály

A legendás brit blueskirály immár sokadik alkalommal látogat el hazánkba. A hetvenötödik évébe lépő zenei mogul fáradhatatlan energiával játszik estérő estére, hogy rajta maradhasson az általa kiválasztott úton; azaz a fekete muzsika sokszínű, varázslattal teli útján.

John Mayall legenda, aki olyan zenei ikonokkal játszott együtt, mint John Lee Hooker, vagy Eric Clapton. Igaz, ha névsorolvasásra kerülne sor, bizony hosszú lenne a lista, hiszen a Bluesbreakers frontemberét úgy is emlegetik, mint a fehér blueskirályt, aki gyakorlatilag mindenkivel színpadra lépett, akik a szakma krémjét alkotják. Ilyen titulussal a háta mögött John Mayall nemcsak a zenetörténet egyik meghatározó alakja, hanem egy olyan mérföldkő minden zenész életében, amit csak nagyon kevés ember tud kivívni mind zenéjével, mind életével.

A blueskirály zenei összegzése valahol a jazz mélyebb gyökereiben rejlik, és játéka mindig egyfajta belső blues-lenyomatként kel életre, és ha lemezről lemezre végigkövetjük (több mint negyven album!) Mayall munkáságát, átfogó képet kaphatunk ennek az ötletes zenésznek és egyben zeneszerzőnek a világáról.

2008. július 13-án a Petőfi Csarnokban újra a magyar közönségre fókuszál az ősz hajú muzsikus és zenekara, a Bluesbreaks most is kiváló zenészekkel felvértezve eleveníti fel a blues több rétegű világát. Számtalan híres, vagy utóbb híressé vált zenész, akik John Mayall keze alatt váltak igazi művészekké, mind azon a véleményen vannak, hogy a brit zene egyik legnagyobb alakja olyan zenei tudás birtokában van, amit csak az igazán kiemelkedő egyéniségek birtokolnak.

*


John Mayall koncert
Helyszín: Petőfi Csarnok
Időpont: 2008. július 13. 19:30
Jegyár: 8500 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei