2008. június 1.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Húsz éves a Bonanza Banzai - DVD-vel lepték meg a rajongókat

Május 28-án volt húsz esztendeje, hogy a '80-as évek végének egyik meghatározó együttese megalakult. Hamar tömegmozgalommá váltak, fiatalon többször is megtöltötték a Budapest Sportcsarnokot, ami nem kis teljesítmény. A jeles alkalomból Jubileumi DVD-vel lepik meg a rajongókat.

A Bonanza Banzai története viszonylag rövid, de annál érdekesebb volt. Első lemezük, az Induljon a Banzai! Pár hónap alatt hatalmas rajongótábort szerzett nekik. Jóllehet, a zenében volt egy kis - nem titkolt - Depeche Mode beütés, mégis sikerült valami egyedit, addig még nem hallottat belecsempészniük. Ki kell emelni, hogy az ütős zenei alapokhoz remek szövegek párosultak. A felállás egyszerű volt, Kovács Ákos énekelt, Hauber Zsolt és Menczel Gábor a szintetizátorokat gyűrték. 1991-ben sikerült megtölteniük a Budapest Sportcsarnokot.

A banda sikersorozata viszonylag rövid ideig tartott, 1994-ben búcsút intettek a közönségnek, és külön utakon próbáltak szerencsét. Kovács Ákos azóta önállóan munkálkodik, több zenei díjat is nyert, és nem vitatott, hogy a hazai zenei világ egyik fontos szereplője.
A huszadik évfordulót azonban nem felejtették el, és bár a Bonanza Banzai felélesztéséről szó sincsen, a neves alkalomról egy DVD formájában emlékeznek meg. Szerepel a korongon a csapat valaha készült összes videóklipje, a koncertrészletek között fellelhető az 1987-es Csillag születik tehetségkutatón rögzített első nyilvános fellépésük, egy amatőr film, és a legendás Budapest Sportcsarnokbeli koncert legfontosabb dalai.


*


Bonanza Banzai DVD
Megjelenés: 2008. május 28.
Megvásárolható: a lemezboltokban, vagy a www.akos.hu webshopban.
Ára: 3990,- Huf
Egyéb információ: www.akos.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei