2008. június 2.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A U2 Pécsett?

Egyelőre még nem lehet biztosan tudni semmit, de a későbbiekben a U2 turnéit szervező cég minden bizonnyal tárgyalni fog a világhírű zenekar esetleges 2010-es pécsi fellépéséről. Bono és csapata 1976 óta rendületlenül muzsikál - s talán most Pécsett is megmutatják magukat a Nemzetközi Ifjúsági Kulturális Héten.

Tarrósy István, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvénye, a koncertet is befogadó ICWiP nemzetközi ifjúsági fesztivál alapítója tárgyalt a zenekar fellépéseit szervező Live Nation munkatársával. Azt a választ kapta, hogy pillanatnyilag a U2 új lemezen dolgozik, s annak elkészülte után kezdenek foglalkozni a turné terveivel. Amennyiben két év múlva nem Dél-Amerikában, vagy Ausztráliában lesznek éppen, hanem Európában, jó esély mutatkozik a pécsi koncertre.

Az együttes menedzsereinek érdeklődését felkeltette a 2010-es Európa Kulturális Fővárosához kapcsolódó események sorozata, és maga Pécs városa is. Nem ez volna az első alkalom, hogy a U2 kulturális fővárosba látogat: ugyanis 1997-ben Thessalonikiben, 2005-ben Katowicében, néhány évvel ezelőtt pedig 270 ezer ember előtt Bécsújhelyen szerepelt.

Tarrósy István felvetette, hogy ha 2010-ben nem lehetséges, 2009 és 2011 is alkalmas lenne az ír banda fogadására. Mindent megtesznek tehát annak érdekében, hogy a tárgyalások sikerrel záruljanak, és hatalmas embertömeg tombolhasson a U2 koncertjén két év múlva Pécsett.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei