2008. június 3.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A 100 Tagú Cigányzenekar tizenkét év után ismét Miskolcon ad koncertet

Több, mint egy évtizednyi szünetet követően, idén nyáron újra Miskolcra látogat a világhírű zenekar. A borsodi megyeszékhely jégcsarnokában július 5-én, szombaton csendülnek fel az összetéveszthetetlen dallamok.

Az összesen kilencven perces műsor hangulatát a remek akusztikai tulajdonságokkal rendelkező miskolci épület is emelni fogja, csakúgy mint a zeneszerzők, akiknek darabjai közül válogatnak az eseményre: Brahms és Strauss.

1985-ben, Járóka Sándor prímás király halálakor alapították az együttest, akkor még Budapest Cigányzenekar néven bejegyezve. Fél évvel később, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik fellépőjeként mutatták be tehetségüket az országnak és a Magyar Televízió felvételeinek is hála, a hírük gyorsan elterjedt. Nem sokkal később már külföldi koncertekre hívták meg őket és az eltelt két évtized alatt több, mint ezer fellépéssel írták be magát a zene történelemkönyvébe a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar.

Jelenleg a választott név nem teljesen fedi a valóságot, a zenekarnak 148 tagja van, és már képzik az utánpótlást is, hogy ne maradhasson cigánymuzsika nélkül a világ. Összesen közel kéttucatnyi lemezük jelent meg, melyek közül három vált platina-, öt pedig aranyszínűvé.

*


100 Tagú Cigányzenekar koncert
Helyszín: Miskolci Jégcsarnok
Időpont: 2008. július 05. 20:00
Jegyár: 2990 Ft/db

Jegyárusító helyek: Művészetek Háza Jegyp., Fehér Fotó (Interspar), Antikvárium, Xero Kft. (Villanyrendőr), M1 Fitness (Szeles utca), Jégcsarnok

Elővételi jegyár: 2990.- Ft,
A koncert napján: 3490.-Ft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei