2008. június 5.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesten zenél ősszel a Coldplay

Június 16-án jelenik meg a brit Coldplay Viva La Vida című legújabb, szám szerint negyedik lemeze, s ugyanezen a néven indul szeptemberben a turné is, melynek egyik állomása Budapest lesz.

1997-ben alakult az együttes, s azóta diadalmenetük töretlen: immáron öt Grammy-díjat tudhatnak magukénak, és több, mint 30 millió lemezt adtak el. Legutóbbi, 2005-ös X and Y című albumuk jó néhány országban lett listavezető, s jó eséllyel lesz ez a sorsa a Viva La Vida-nak is, mely az EMI gondozásában jelenik meg világszerte. Ezt jelzi elő az is, hogy az új lemez első dalát, a Violet Hill-t ingyenesen elérhetővé tették az Interneten, és egy hét alatt 2 millió ember töltötte le a világ minden pontjáról.

Bár a turné hivatalosan szeptember 1-én kezdődik Strasbourgban, a banda előtte két ingyenes koncerttel kedveskedik rajongóinak. Az első június 16-án Londonban, a Brixton Academy-n lesz, a másik pedig New Yorkban, a Madison Square Gardenben, június 23-án. A két jótékonysági koncertekre azonban nem lehet csak úgy bejutni: kizárólag nyereményjátékok útján, illetve rajongói klubokon keresztül.

A Rolling Stone magazin a lemezt méltatva írja, hogy Chris Martin hangzása és világa emberibb, mint valaha, bár mérföldekkel távolodott el attól a romantikus álmodozótól, aki olyan balladákat írt, mint a Speed Of Sound. Hasonló elismeréssel szólt az új korongról a Los Angeles Times is: az album zsigerből jövő, eredeti rockzene - állapítja meg a lap kritikusa.

A Coldplay turnéja során húsz városban lép fel: francia, német, spanyol és skandináv helyszínek után Prágából érkezik Budapestre. Innen Bécs érintésével Svájcba, Olaszországba, Belgiumba, Hollandiába haladnak tovább, megállíthatatlanul. A budapesti koncertre hamarosan megkezdődik a jegyárusítás a TICKETPRO országos hálózatában.

*


Helyszín: Budapest Sportaréna
Időpont: 2008. szeptember 23.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei