2008. június 6.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Return to Forever - Legendák találkozása a Budapest Sportarénában

Július 5-én lép fel a Budapesti Sportarénába a 2007-ben újra összeállt Return to Forever jazz formáció, akik az 1970-es évek végén oszlottak fel, és azóta mindegyikük világhírű muzsikusként öregbiti és teszi színesebbé a fekete műfajt. Chick Corea, Stanley Clarke, Al di Meola és Lenny White védjegynek számít a zenei világban, és most hozzánk is eljönnek, hogy az Arénát megtöltsék zeni különlegességekkel, és reméljük, hálás közönséggel egyaránt.

A hetvenes évek elején a Chick Corea által alapított Return to Forever eleinte a latin jazz felé tapogatózott, és instrumentális zenéje rövid időn belül világhírű lett: telt házak előtt játszottak. Spain című második albumukkal bekerültek a jazz halhatatlanjai közé, és sikereiket a szakma és a közönség egyaránt elismerte.

Ebben az időben csatlakozott a bandához Lenny White dobos, és immáron vele folytatódott a zenei fejlődés. A latin zenei elemek helyett mindinkább előtérbe kerültek a jazz-rock témák, s a formációba 1974-ben megérkezett a 19 éves Al di Meola. Még abban az évben Grammy díjat nyertek - övék lett az év legjobb jazz lemeze. 1977-ben megjelenő albumukat követően a zenekar feloszlott, és a tagok szólókarrierbe kezdtek.

A Return to Forever egyike volt azon jazz bandáknak, akiknek sikerült felkerülniük az amerikai toplistára is, és az 1976-os Romantic Mania című albumot a kritikusok a mennyekig magasztalták. Tény, hogy az album tökéletes hangzása, a zenei kidolgozottság technikailag is kiemeli a többi jazz lemez közül.

2007-es újraalakulásuk után 2008-ban azonnal turnéra indultak, és ennek egyik állomása a Budapest Sportaréna, ahol a legendás csapat legjobb jazz szerzeményei lesznek majd hallhatók.

*


Return to Forever koncert
Helyszín: Budapest Sportaréna
Időpont: 2008. július 5.
Jegyárak: 7900 - 16.900 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei