2008. június 8.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megjelent a Megasztáros Tóth Vera legújabb lemeze

Az első Megasztár győztese, a bárhol, bármikor felismerhető hangú Tóth Vera új lemezzel jelentkezik: az album, amelynek címe a lány neve, harmadik a sorban, s már kapható a lemezboltokban.

A most 23 éves Tóth Vera tinédzser éveiben egy musical-stúdió tagjaként színdarabokban lépett fel, valamint egy báli zenekar énekesnője volt. 2004-ben köszöntött az életébe a nagy változás: megnyerte a Megasztárt, első díjként pedig lemezszerződést kapott, s 2004 szeptemberében megjelent az Ébren álmodom című debütáló albuma. A lemezen László Attila, Halász János és Kassai Róbert szerzeményei szerepelnek, melyekhez Horváth Attila és Orbán Tamás írt szöveget. A producer Rózsa István volt, s a lemez Borlai Gergő, Fekete Kovács Kornél és Szolnoki Péter közreműködésével készült. A második album, a Valami más Pély Barnabás produceri irányításával 2006-ban jelent meg.

Ezt a lemezt Tóth Vera nemcsak énekesként, hanem zeneszerzőként is jegyzi. Az anyag producere Pély Barna volt, - akárcsak az énekesnő második albumának - s szerzőként, valamint az Élni jöttem én énekeseként is besegített.

Sok fajta stílus található a korongon a gospeltől a rhythm and blueson, az acid jazzen, a soulon át a popzenéig. A tizenegy dal szerzői között olyan nevek szerepelnek - a két főszereplőn kívül-, mint Czutor Zoltán, Gál Csaba "Boogie", Walkó Csaba, Galambos Dorina, Elek Norbert, Szabó Ági és Orbán Tamás.

Az önálló albumokon kívül Tóth Vera több lemez közreműködője: hallható hangja többek között a Best Of Megasztár, a Máté Péter emlékalbum és a Szabadság, szerelemcímű lemezeken.

*


Tóth Vera: Tóth Vera
CD
Megjelenés éve: 2008
Bővebb infó: www.tothvera.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei